Haber

Kılıçdaroğlu: Gençler oylarınızı bölmeden Millet İttifakı’na gideceksiniz.

Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da Atatürk Kent Meydanı’nda miting düzenledi.

Gençleri sandığa davet eden Kılıçdaroğlu, “Oylarınızı bölmeden Millet İttifakı’na gideceksiniz. Cumhurbaşkanlığı için kime oy vereceğinizi benden daha iyi bilirsiniz. Söz veriyorum size özgürlüğü getireceğim. Kemal Bey’i en rahat siz eleştireceksiniz.”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

‘BÜYÜK SORUNLARINIZ VAR AMA HEPSİNİN ANALİZİ VAR’

“Değişime hazır mıyız? Siz değişime hazırsanız Kemal Bey de değişime hazır. Unutmayın, birlikte değişeceğiz. Bu ülkeye hep birlikte barışı, rahmeti, kardeşliği getireceğiz. Baharı da hep birlikte getireceğiz.” Hayırlı işler bu ülkeye.Biliyorum büyük dertleriniz var.Biliyorum sıkıntılarınız var.Biliyorum çocuklarınız işsiz.Çiftçinin emeğinin karşılığını alamadığını biliyorum.Çiftçinin alın terinin alınmadığını biliyorum. mutfaklarda yangın çıktığını biliyorum.devletin doğru yönetilmediğini biliyorum.devlete razı olanların devletin bütün kaynaklarını tükettiğini biliyorum.ama hepsinin bir tahlili var.”

Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda miting düzenledi. (Fotoğraflar: CHP)

‘ÇÖZÜMÜN ANAHTARI SİZDE’

“Çözümün anahtarı sizde. Birlikte, birlikte çözeceğiz. Demek istediğim şudur: 14 Mayıs’ta bir bahar havasında arkadaşlarımızla, akrabalarımızla ve özellikle AK Parti’ye veya MHP’ye oy vermiş kardeşlerimizle. Son dönemde ikna edeceğiz ve birlikte çalışacağız.” Eğer sandığa gidip Millet İttifakı’na oy verirseniz en büyük başarıyı elde etmiş oluruz. Bunu birlikte başarmış olacağız. Sözünü istiyorum.”

‘SANATÇILIK BAKANLIĞI KURACAĞIZ’

Birincisi, hiçbir çiftçi veya üretici israf etmeyecektir. Hakkı, hukuku, adaleti teslim edeceğim. Süt üreticisi asla israf etmez. Süt tozu asla dışarıdan gelmeyecektir. Kendimiz üreteceğiz, kendimiz kazanacağız. Fazlası olursa dünyaya satarız. Hiçbir esnaf sorun yaşamayacak. Ticaret Bakanlığını kuracağız. Esnaf ‘Biz sahipsiziz’ diyor. Sahibi sizsiniz, hakkınızı, hukukunuzu koruyan biri var. Adı Kemal Bey’dir. Merkez direği güçlü kılacağımızı asla unutmayın.”

‘ÇİFTÇİ VE TİCARETÇİLERİN BORÇ FAİZLERİNİ SİLECEĞİZ’

“Çiftçi ve esnafın borçlarının faizini bankalardan, Esnaf Kefalet Kooperatifinden, Tarım Kredi Kooperatifinden sileceğiz. Anaparayı da makul taksitlere bağlayacağız. Bunu söylediğimde ‘Nereye’ diyorlar. Bay Kemal parayı bulabilecek mi?’ Sen beşli çetelere çalışırsın, Kemal Bey de vatandaşlara… Ben o parayı senin için harcarım.”

‘2015 ŞİMDİ SÖZÜMÜ TUTACAĞIM’

Emeklinin birilerine el açmayacak noktaya gelmesi gerekiyor. Ramazan ve Kurban bayramlarında en azından taban fiyat ikramiyesi verelim dedim. Yapmadılar. İtiraz ettiler ve sonra 1000 lira verdiler. Seçim geldi 1000 lira daha verdiler. Ama şimdi 2015’te söylediğim sözü tutuyorum. Kurban bayramında gidip emekli maaşını çektiğinde emekli 15 bin lira ikramiye görecek. Annesinin ak sütü kadar helal para.”

‘Gençler en rahat Kemal Bey’i eleştirir’

“Arkadaşlar, değil mi? Sandıklara gidip oy kullanacak mısınız? Oylarınızı bölmeden Millet İttifakı’na gideceksiniz. Cumhurbaşkanlığı için kime oy vereceğinizi benden daha iyi bilirsiniz. Size söz veriyorum: Ben Ben sana özgürlük getireceğim, ben barış getireceğim. Tweet attığınızda anne babanız sizi uyarıyor: “Ben size bir özgürlük alanı vereceğim ki Kemal Bey’i en rahat eleştirebilesiniz. Onu sonuna kadar eleştireceksin, kimse sana dokunmayacak. Nitekim bu ülkeye demokrasiyi ben getireceğim” dedi.

‘KÖYÜ YENİDEN HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

Kapatılan tüm köy okullarını yeniden açacağız ve Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Randevu bekleyen öğretmenler var. Köylerdeki okulları kapattılar. Neden kapatıyorlar? Hepsini açacağız. Köyde sadece öğretmen olmayacak, ziraat mühendisi ve tekniker de olacak. Toprak analizi yapılacaktır. Besi varsa veteriner doktor olur. Bütün bunlar olacak. Köy gerçekten de şehrin bir modülü olacak. Köyü tekrar ayağa kaldıracağız. Güzel bir Türkiye inşa edeceğiz.”

‘SURİYELİ, AFGANLI KARDEŞLERİMİZİN TÜMÜNÜ ÜLKELERİNE GÖNDERECEĞİZ’

“Kemal Bey konuştu.

‘UYUŞTURUCU BARONU TÜRKİYE TOPRAKLARINA GEÇMEYECEK’

“Yine Kemal Bey aynı sözü söylüyor. Bu ülkedeki uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Hiçbir uyuşturucu baronu Türkiye Cumhuriyeti topraklarında dolaşmayacak. Küçücük çocuklarımızı zehirlemeyecek. Bunun için çaba sarf edeceğim. .”

‘BEŞ PARASININ SON KURUŞUNU GETİRECEĞİM’

“Beşli çeteler var benimle uğraşıyorlar. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmayacakmış gibi aylarca uğraştılar. Beşli çetelerin çaldığı paraları çok iyi biliyorum. Hangi bankalara yatırdıklarını biliyorum. Biliyorum. Nereden gayrimenkul aldılar, son kuruşuna kadar getiririm, 85 milyon harcarım.”

‘PARTİ MEMURU GİBİ HAREKET EDEN GÖREVLİYİ ORDAN ALACAĞIZ’

“Nasıl getirecek diyorlar? Bu kardeşiniz 27 buçuk yıl devlette çalıştı. Birçok başbakanla çalıştı. Devlet nasıl yönetilir bilirim. Devlet adaletle, liyakatle yönetilir.” ve ahlak Devlet taraf değil Devleti parti devlete çevirmişler Valisi kaymakamı Bunlar için çalışıyor Aydın’dan sesleniyorum Devletin valisisin sen kaymakamısın Devlet.Bir partinin bürokratı gibi davranırsanız,bir partide çalışırsanız hepinizden hesap sorarım.Doğal oldukları hukuka Devlet Memurları Kanunu denir. Vatandaş görüşü ne olursa olsun kafamda yeri var.Fakat bir memur parti görevlisi gibi davranıyorsa memur değildir.Biz onu oradan alırız.Biz memur olarak görevimizi yaparız. Memurlarıma saygım var.”

‘YOKSULLUĞA SON VERECEĞİZ’

“Anneler sözüm size. Hayatta çile çeken sizsiniz. Bir sözüm var aile nafaka sigortası getireceğim. Hiçbir aile ben bu topraklarda fakirim demeyecek. Hiçbir aile devlet nerede diyemeyecek. Her aile en az bir taban fiyata eşit gelir elde edecek.Bundan dolayı kadının bu bankadaki hesabına para yatıracaklar.Hanım gidecek işçi gibi parasını memur gibi çekecek biteceğiz. Bu topraklarda fakirlik.Kuvaltı kullanımına da son vereceğiz.Çocuk okula gidecek,suyunu içecek,sütünü içecek,yemeğini yiyecek,eve tok gidecek.Bütün arkadaşlar aynı yemeği yiyecek.Sarayın yemeği var. erzak. Dört yerden beş yerden aylık alıyorlar. O sistemi de bitireceğim. O saltanatı bitireceğim.”

“TARİHİ KADINLAR VE GENÇLER YAZACAK”

“Gençler ülkenin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. 5 milyon 300 bin genç sandığa gidip demokrasiyi getirecek. Bizim en büyük garantimiz bu ülkenin gençleri ve kadınlarıdır. Hanımlar ve gençler yapacaktır.” tarih.”

‘AVANTAJDAN PARA ALANLAR KAPININ ÖNÜNE GÖNDERİLECEK’

“Türkiye’de herkes çalışacak, herkes üretecek. Parasını fırsat bilenler kapı önüne konacak. Onlara asla ama asla taviz vermem. İnanın bu ülkeye baharı getireceğim.”

‘KUTULARI ALACAĞIZ’

Kutuları alacağız. Bir buçuk yıldır Türkiye’deki tüm sandıklarda çalışıyoruz. Seçime gideceğiz, sandıkta görevlimiz olacak. Vatandaş olarak okulların önünde bekleyeceksiniz. Orada bir de avukat olacak. Bir sorun ortaya çıktığında, istekli avukata gideceksiniz. Bu nedenle ‘Efendim oylar çalınıyor’ diye düşünmeyin. Gitmesek bile olmaz’ Gideceğiz, bir oyumuzun bile çalınmasına izin vermeyeceğiz. Haksızlığa asla ama asla izin vermeyeceğiz. Sabaha kadar bekleyeceğiz, siz de bekleyin. Çalışacağız, kazanacağız, ülkeyi aydınlatacağız. Kimse kral değil, kimse sultan değil. Hepimiz insanız, insanız.”

Aydın’ın ardından Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Kütahya’da düzenlenen mitinge katıldı.

Kılıçdaroğlu, mitingde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

‘Görüşme Bitecek’

“Gençler mülakat KPSS’de bitecek. Ne kazandıysan ataması yapılacak. Sözüm var. 100 bin öğretmen atayacağız. Bütün gençlerin SGK primini devlet olarak biz ödeyeceğiz. ve köylerde çalışan kadınlar.Böylece hiçbir kadın bir başkasına bağımlı olmayacak.Bunun için bu topraklarda hiçbir çocuğun aç yatmayacağı bir düzenleme getireceğiz.”

‘KÜTAHYA CİNCİLİK’TE BİR MARKA VE BU MARKANIN BÜYÜMESİ GEREKİYOR’

“Kütahya bir kadim şehir. Çinicilikte dünya çapında bir markaya sahip. Bu markanın büyümesi gerekiyor. Bu markanın tüm dünyada bilinmesi ve öğrenilmesi gerekiyor. Kütahya kadim bir şehir ama Milli Mücadele ile mücadele etmiş bir şehir.” Kurtuluş Savaşı Onuruna yakışır bir Kütahya’da olmaktan son derece mutluyum.”

“ADALET SADECE MAHKEMELERDE OLMAZ”

“Adaletin olmadığı toplumda huzur olmaz. Devletin dini adalettir. Adalet sadece mahkeme salonlarında değil, bir yıl işsiz kalmış bir çocukta adaletsizliktir. Dolayısıyla adaleti değil, her yerde adaleti sağlayacağız.” sadece mahkeme salonlarında.Bir ailenin elektriği kesilirse 85 milyon kişinin de enerjisi kesilmiş demektir.Üretiyoruz, Çalışıyoruz, alın teri döküyoruz, herkes kazanıyor.”

‘BENİM PARA BİRİM YOK, SİZDEN BİRİYİM’

“Saraylarda yaşamak gibi bir ilgim yok ve saraylara da asla gitmem. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mütevazi Çankaya’sına gidip orada oturacağım. Ben onlar gibi değilim. Ben sizdenim. Rahmetli annem okuma yazma bilmiyordu. Ablası da okuryazarmış o bilmez 7 kardeşten üniversiteye giden tek benim.Rahmetli babamın 7 çocuğuna bayramlık ayakkabı aldığını hiç görmedim. üç çocuğundan biri ne kadar parası olursa olsun.Ben senin gibi yaşıyorum.Aslında mutfağımı biliyorsun.Yapılmadıkça bu ülkenin sorunları çözülmez.”

‘Taş atanlar aslında korkularını atıyorlar’

“Taş atan eller değil, kalp yapan ellerdir diyorsunuz. Taş atanlar aslında kaygılarından taş atıyorlar. Yiğit taş atmaz. Başka bir niyet varsa yiğit. önüme gelecek, koca bir televizyon dünyası var. Oturup tartışacağız. Kemal Bey’in karşısına çıkmak için telif hakkı inkar edilmemeli. “Kemal Bey ile tartışmak için yozlaşmamız lazım.

‘POLİS İNTİHARLARINI BİLİYORUM, POLİS SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ’

“Burada güvenliğimizi sağlayan polis arkadaşlarımız var. Onlara her zaman şükran borçluyuz. 12, 13, 14 saat nöbet tutuyorlar. Bundan dolayı dünyalar kadar dertleri var. Polisi biliyorum. İntiharlar. Onların da sorunlarını çözeceğiz. Devlet demektir. Onların da sorunlarını gidereceğiz.”

‘DEVLET TAŞERON ÇALIŞMAZ’

“Taşeronlar var. Merak etmeyin tüm taşeronlara ekip vereceğiz. Devlet taşeron çalıştırmıyor. Bu kadar yüksek ücretli öğretmen, ekipli öğretmen, sözleşmeli öğretmen… O da olmaz. bir öğretmen. Kafamızda yerleri var. Bu toplum her öğretmene saygı duymalı.” (HABER MERKEZİ)

haberyildizeli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler